Unable to save dashboard

Dear support team!

I’m creating a new dashboard using STDashboard, but I am not able to save it. As you can see on the screenshot, this option is greyed out. Why could this be?

Thank you in advance.

Hello @Simen ,

Do you have any other STTools installed that present the same problem?

Do you use any external database to store the server file repository? Can you check that you have permission to create/delete files from the File Browser perspective?

If you open the view in a new window (double click on the tab name), do you get the save button integrated in STDashboard itself?

Best regards

Hi Alvaro, thanks for getting back to me.

Do you have any other STTools installed that present the same problem?
No, STOlap is the only tool with this problem.

Do you use any external database to store the server file repository?
No. I have imported a csv file as a data source, so not using any external database.

Can you check that you have permission to create/delete files from the File Browser perspective?
I am able to open & delete files, yes.

If you open the view in a new window (double click on the tab name), do you get the save button integrated in STDashboard itself?
I do get the save-button integrated in STDashboard itself most of the time, although some times it does not show. However, even when saving using this button, the file is not properly saved. If I create a dashboard, make some charts, save it using the built in save button, and try to open it again afterwards, I get the initialized start/window, like on the screenshot below.

Opening in a new window after saving with the builtin button has the same effect. The dashboard starts back from scratch, so the actual contents of the dashboard is seemingly not saved.

On the screenshot I have created some charts in STDashboard, saved the file using the builtin button, and then reopened the file from the file browser.

Thanks.

Hello @Simen

I am unable to reproduce the problem. Using the save button of the tool, it always tells me that the file is saved correctly and opens with the view I have configured.
image

Try trying a different browser in case it is a browser-related problem. Also try to check if there is any error associated with STdashboard in the browser console (F12 in Chrome).

Best regards

Strange, I experience the problem in both Google Chrome and Microsoft Edge.

I am using Windows 10.

Checking for errors in the console (Chrome) gives the following results. Unfortunately I am not an expert in this. Hope you can see some helpful information.